Jóga
 
A jóga egy gyakorlatias rendszer, amely könnyen végezhető számodra is. A pránájáma (légzőgyakorlatok) életerővel töltenek fel és beindítják a szervezetedben a megfelelő energiaáramlást, frissességet, koncentrációt és tudatosságot adnak. Az ászanázás (testgyakorlás) egy olyan mozgáskultúra, amely erőt, állóképességet és lazaságot ad. A gyakorlatok az egész testedet átmozgatják és a szervezetedet átmasszírozzák. Az izmaid rugalmasabbak lesznek, az idegrendszered kiegyensúlyozódik, közérzeted és belső szerveid működése javul. A relaxáció során a feszült és oldott állapot közötti különbség megtapasztalását élheted át és megtaulhatod a testi és mentális feszültségek elengedésének művészetét, képessé válsz a pozitív önmegerősítésre. A mantra-meditáció segítségével megtapasztalhatod a teljes elengedés áldásos hatását és feltöltheted magad lelki energiával.
 
A csoportban való hosszabb jógázás nagyszerű alkalom arra, hogy két órára kiszakadj a megszokott környezetedből, megtanulj odafigyelni önmagadra, megerősítsd a jóga alapjait valamint felkészülj az otthoni önálló gyakorlásra is. A többiekkel való társulás és közös munka pedig lelkesítően hat mindenkire. 
A jógaórák tapasztalt jógaoktató vezetésével, kellemes és családias hangulatban történnek. Megfelelő ismereteket szerezhetsz a jógázásról és személyesen tapasztalhatod meg a gyakorlatok kedvező élettani-energetikai-érzelmi hatásait.
Egyrészt alkalmad van gyakorló jógaórákon részt venni, amelyek 100 percesek és a következők szerint épülnek fel: mentális ráhangolódás, bemelegítés (testi ráhangolódás), átvezető/felkészítő gyakorlatok, ászanázás, kompenzáló és levezető ászanák, pránájáma, relaxáció, mantra-meditáció. Érintjük a jóga valamennyi elemét, de a hangsúly a testgyakorláson van (75% ászanázás, 25% többi elem).
Másrészt lehetőséged van tanfolyamokon részt venni, ahol a kezdő szintről szisztematikusan történik a gyakorlatok megtanítása és kivitelezése. Az elméleti előadások keretén belül a jógaéletmóddal is megismerkedhetsz. A tanfolyami órák 120 percesek és a következők szerint épülnek fel: elméleti előadás, légzőgyakolatok, bemelegítés, napüdvözlet gyakorlatsor, ászanák, levezetés, relaxáció, mantra-meditáció (55% ászanázás, 45% többi elem).
 
Ha szeretnél fittebb, kiegyensúlyozottabb lenni testi és mentális szinten egyaránt, akkor gyere el jógázni. 
Az órák a Blaha Lújza téren vannak, jól felszerelt és szép teremben, minden héten hétfőn. A tanfolyamok 17:00-tól vannak a gyakorló órák pedig 19:15-től! 
 
Az Atlasz Sportegyesületen keresztül érkezők 10% kedvezményben részesülnek. Ennek megfelelően az órák díjai:
 
Gyakorló jógaórák: 
- ha alkalmanként fizeted a díjat: 1.700 Ft
- ha bérletet vásárolsz: 14.400 Ft, így egy alkalom 1.440 Ft. (A bérlet 10 alkalmas és 3 hónapig érvényes.)
Tanfolyamok:
- 15.000 Ft. (8 alkalmas tanfolyam, minden héten egyszer van egy 2 órás foglalkozás.)
Természetesen nem atlaszos tagok is részt vehetnek a jógaórákon, csak akkor 10%-al magasabb az ár.
 
Bővebb információ és jelentkezés az alábbi e-mailen: joga@atlaszsport.hu

 

Atlasz Sportegyesület
1111 Bp., Budafoki út 22.
Új bankszla: Raiffeisen Bank Zrt. 
12010532-01445130-00100003
Adószámunk: 18183722-1-43
E-mail: info@atlaszsport.hu