Jubileumi Tavaszi Gyalogtúra
"Uraim! Ezennel meghívom Önöket, egy mecseki kirándulásra."

JUBILEUMI TAVASZI GYALOGTÚRA

2017. április 27 – május 1.

„Tisztelt Szerkesztőség! Bár jó dolog a hegyeket, erdőket járni, mások társaságában bizonyosan még jobb. Nem akarom hinni, hogy a homoszexuálisok ez ébredező csapatában egymagam volnék gyalog-bolond. Uraim! Ezennel meghívom Önöket, egy 1992. május 1-től 3-ig tartó mecseki kirándulásra. A túrák terve kész, kulcsosházi szállásunk rendezve. …” állt a Mások hasábjain. A huszonöt éves évfordulónak tisztelegve a VándorMások csapata idén visszatér első szállására, hogy Pécs környékének azóta sem látott zugait ismét bejárja. A megszokottnál ugyan kevesebb kilométer, de annál több szokatlan, ünnepi program vár ránk. Ellátogatunk az Európa szerte híres Gandhi Gimnáziumba, a zengővárkonyi Tojás Múzeumba, és tiszteletünket tesszük Rockenbauer Pál sírjánál is. Egyik ebédünket a környék talán legjobb vendéglőjében költjük el, majd Meleg-mány mésztufa vízeséseitől megittasodtan a házban, vagy annak erdei tisztásán estébe nyúlóan eszünk, iszunk, beszélgetünk. A jubileumi hosszúhétvégét borkóstoló koronázza: A Villányi-hegység szerintem legszebb pincesorán pincepörkölttel és rétessel vár bennünket Béla bácsi. (Természetesen e napra is kérhető vega kaja, és lesz alkoholmentes ital.)

 

A megyeszékhely felett megbúvó kulcsosház ma is őrzi hajdan megismert szerény komfortját. Öt-, hat-, ill, kilencágyas szobája emeletes (de nem sodronyos) vaságyakkal, egy-egy párnával, paplannal és pokróccal biztosít turista-kategóriát. (Ágyneműhuzatot, vagy hálózsákot vinnünk kell!) Cserép- és vaskályháit egy ismerős erdészet felajánlotta ingyen fával szükség esetén majd megrakjuk. A fürdést ma már nem lavórokkal kell megoldjuk (pedig mily romantikus volt), a kicsit alulméretezett bojler (szó szerint) egyedülálló zuhanykabint táplál. WC és árnyékszék egyaránt van, villany a házban. Mind a három szolgáltató, T-Mobile, Telenor és Vodafone (a sorrend térerejüknek megfelelő) eléri az épületet. A tisztásra, a közeli, de szerencsére csekély forgalmú aszfaltról, zárható sorompóval védett földút vezet be, azaz a parkolás biztonságos.

 

Mivel szinte biztos, hogy az évek folyamán egyre gyarapodó csapatunk ez ősi fészekben ma már nem fér el, Pécs közeli végében is foglaltam szállást. E közelmúltban felújított kollégium két-, háromágyas szobáival, igaz magasabb áron, de minden igényt kielégít. Mindhárom napot úgy terveztem, hogy az ott lakókat se érje veszteség, bekapcsolódhassanak a túrákba, részt vehessenek a programokon. A választás tehát adott, kifogás nincs, azaz tessenek jelentkezni!

 

Indulás csütörtökön Budapestről InterCytivel 15:45-kor, vagy autóval du. ½ 6 tájban (pótdíj-, ill. útdíj-mentes utazást választva kb. 30 perccel korábban). Tömegközlekedéssel a fővárosból 17:45-ig útra kellve, ill. a 19:45-ös IC-vel is érhető a szállás, de ez esetben alig marad alvásidő.)

Érkezés hétfőn (munkaszünet) IC-vel 14:14-kor Bp-Keletibe, személlyel 17:14-kor Bp-Délibe.
 

Várható költségek:

A jelentkezéskor fizetendő 22.000 Ft (és a kollégiumban lakóktól a túrán beszedett +4.000 Ft)
Ez fedezi a szervezést, a szállást, a borkóstolót, a meleg étkezéseket, és az ünnepi vacsorát (valamint a kulcsosházban elszállásoltaknak teljes ellátását.) A kollégium lakói hideg étkeikről saját költségükre maguk kell gondoskodjanak! (Mivel az egyes napokhoz kapcsolódó kiadások igen eltérőek, a később érkezők, korábban távozók részvételi díja külön egyeztetést igényel.
Utazás oda + vissza: Pl. Budapestről InterCytit is igénybe véve kedvezmények híján 9.090 Ft,
míg gépkocsival (a javasolt útdíj köteles irányon át !) kb. 430 km-re elegendő üzemanyag ára.
Kiadások helyben: közlekedés, belépők stb. maximum 3.430 Ft (a választott túráktól függően).

 

Jelentkezés (lehetőleg) április 12-ig név, telefonszám, e-mail cím megadásával és a 22.000 Ft befizetésével. Feltétlen jelezd, ha a szívesebben laknál a kollégiumban, vagy, ha csak a kolesz felel meg számodra. Kevésbé tehetős túratársaink támogatását idén is köszönettel fogadjuk.

 

                                                                                                                                                     Gazsi

Mobil: +36 30 210‑23‑29; E-mail: vandormasok@freemail.hu

 

Atlasz Sportegyesület
1111 Bp., Budafoki út 22.
Új bankszla: Raiffeisen Bank Zrt. 
12010532-01445130-00100003
Adószámunk: 18183722-1-43
E-mail: info@atlaszsport.hu